Wat is acne?

Acne begint vaak in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen veranderingen ondergaat. Meisjes maar vooral ook jongens kunnen hier veel last van hebben. 

Je kunt Acne in je gezicht, hals, nek hebben maar ook op je borst of op je rug, soms op billen, benen en armen en in verschillende gradaties. Bij vrouwen zien we de acne veel in het gelaat, bij mannen vaak ook op rug en borst. Omdat de talgklieren op het lichaam groter zijn, is dat moeilijker te behandelen, maar kunnen we wel van binnenuit met voeding, hormonale balans en leefstijl verbetering zien. 

Uiterlijke kenmerken, heb ik acne?

Bij acne kunnen de talgkliertjes het talg niet voldoende afvoeren.

Acne bestaat uit, puistjes (pustels), rode bultjes(papels), onderhuidse ontstekingen(noduli) en comedonen(mee-eters). Comedonen zijn verstopte talgklieren. Zwarte mee-eters hebben een open verbinding naar buiten en witte mee-eters zijn gesloten. Door de afsluiting van de talgklier ontstaat er een ontsteking. Het gevolg: puistjes.

Wanneer je meer puistjes hebt noemen we dit ACNE.

Er zijn veel soorten acne. Lees hier verder...

 

Moet ik wel of niet naar de dokter?

Een lichte en milde vorm kunnen we heel goed behandelen in de praktijk. Ook een zwaardere vorm kunnen we aanpakken. Door middel van leefstijl wijzigingen kan er ook verlichting ontstaan. Soms vraagt de zorgverzekering een verwijsbrief van de huisarts, maar vaak ik dit nodig. De behandelingen in de praktijk voor acne worden vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Klik HIER voor een overzicht van de vergoedingen.

 

Een intake is altijd gratis en vrijblijvend. Samen bepalen we welke plan van aanpak voor jou kan gaan werken.

 

Wat kan ik doen aan mijn acne?

Als je een afspraak maakt voor een acne intake, ontvang je per email een vragenlijst en een foodlog. 

Ik wil je vragen om deze alvast in te vullen en retour te sturen voor je eerste afspraak.

 

  • Intake & vragenlijst
  • Behandelplan
  • Voeding en leefstijl advies
  • Behandelingen
  • Producten voor thuisgebruik